Wethouder CDA wil gaan voor nog eens vier jaar aan het roer

Gerard Slegers.
Gerard Slegers.
Foto: CDA Zaanstad

Het CDA heeft wethouder Gerard Slegers gekozen als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen in maart.  Daarna volgen fractievoorzitter Marc Wit, de steunefractieleden Julie van ’t Veer en Nick Hendriks en nieuwkomer Roelof de Vos. Raadslid Bas Westerhof lijkt daarmee uit beeld te raken.

De top vijf van het CDA.

 

Slegers had de afgelopen periode onder andere de openbare ruimte, mobiliteit en sport in zijn portefeuille en daarmee ook de veel bekritiseerde verloedering van de leefomgeving en het groenonderhoud en bereikbaarheid, met grote knelpunten zoals de busbrug tussen Westerkoog en Westerwatering en mega projecten zoals de spoorkruising Guisweg en de aanpak van de Thorbeckeweg.

Hij heeft er niet merkbaar onder geleden: ‘Met veel enthousiasme en daadkracht wil ik mij samen met de Zaanse inwoners, ondernemers, de gemeenteraad en de ambtenaren ook de komende vier jaar weer inzetten voor Zaanstad. Het team CDA in Zaanstad staat voor stabiliteit en betrouwbaarheid en dat hebben we hard nodig in deze roerige tijd,’ laat hij weten bij de bekendmaking van de kieslijst.

Speerpunten

De speerpunten van het CDA voor 2022 – 2026 draaien om het thema Thuisvoelen’: ‘Denk aan de Zaanse starters die nu eindelijk wel eens een eigen dak boven hun hoofd mogen krijgen. Maar thuisvoelen draait ook om je gehoord, beschermd of gewaardeerd voelen en om vertrouwen hebben in een duurzame toekomst.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen