Opluchting in Oostzaan en omstreken: klimpark heropend

Foto: Twitter

De gemeente Oostzaan en het Klimpark Twiske hebben na onderling overleg naar aanleiding van de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen besloten dat klimmen er weer mag. Als niet 100 procent duidelijk is of een locatie aangeduid mag worden als sportlocatie, dan mag dit tijdelijk bepaald worden door de gemeente.

Het klimpark mag dus weer open, waarbij benadrukt wordt dat de coronamaatregelen er onverkort blijven gelden. Er wordt door de gemeente nog wel een slag om de arm gehouden: het uitwerken van nieuwe formele coronamaatregelen vergt vaak enige dagen en het gebeurt regelmatig dat in die periode regels op detail weer veranderen. Zowel de gemeente als het klimpark zijn zich bewust van ‘het risico dat de regel dus nog aangepast kan worden met daarbij de consequentie dat het klimpark dan helaas alsnog moet sluiten,’ zo laat Oostzaan weten.

Beide partijen opgelucht

Burgemeester Marvin Polak zou een dergelijke stap ‘zeer betreuren,’ zeker ook voor alle bezoekers die van het klimpark willen genieten. Maar de gemeente is genoodzaakt om de regels van de Rijksoverheid op te volgen en uit te voeren. ‘Voor nu zijn we blij dat we gehoord zijn en veel begrip vanuit de gemeente hebben gekregen. Met elkaar hebben we gekeken naar wat wel mogelijk is,’ zegt Rob Broekema van Klimpark Twiske.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen