Paar kilometer rijden om te tanken kan flink geld besparen

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Clubblad Kampioen van de ANWB verzamelde eind vorig jaar de prijzen van alle 3839 Nederlandse tankstations voor consumenten en concludeert: nog nooit was tanken zo duur als nu. Opvallend is dat Amsterdam de duurste tankstad van het land is, terwijl Zaanstad juist in de top tien van de goedkoopste staat.

 

Juist door de sterk gestegen prijzen zijn de prijsverschillen votig jaar ook groter geworden, zo blijkt uit het onderzoek. De duurste liter benzine kostte in 2021 een daarvóór onmogelijk gehouden 2,21 euro. Een slimme tankstrategie scheelt daarom honderden euro’s op jaarbasis, aldus de Nationale Tanktest 2022, maar dan moet je wel op de goede plek wonen.

Noordoost Groningen

Het noordoosten van de provincie Groningen is een prima plek wat dat betreft, want liefst vier van de vijf goedkoopste tankstations van het land zijn daar te vinden. Het vijfde bevindt zich in Zeeland. Wie serieus wil besparen kan het beste zijn toevlucht nemen tot een brandstof-app, aldus auteurs van de brandstoftest. Er werden er vier beoordeeld, die elk pluspunten bleken te hebben hoewel de ideale ‘brandstofbespaarder’ nog niet gevonden werd. Op de populaire navigatieapp Waze bijvoorbeeld bleken de tarieven tot wel 600 dagen oud te zijn.

Reacties

Cookieinstellingen