Verkeershinder Prins Bernhardbrug tijdens technisch onderhoud

Foto: Gemeente Zaanstad

De Zaandamse Prins Bernhardbrug krijgt van maandag 10 januari tot en met zondag 23 januari een technische onderhoudsbeurt, waardoor het nodig is om op bepaalde momenten één rijbaan af te sluiten. In het weekend van 22 en 23 januari gaat de hele brug dicht.

Het onderhoud moet voorkomen dat de brug onverwacht en onaangekondigd moet worden afgesloten vanwege storingen. Het grootste deel van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen en vernieuwen van de bedienings- en besturingsinstallatie, zodat de brug voldoet aan de meest recente Europese wet- en regelgeving. Verkeersdeelnemers kunnen hinder van het werk ondervinden door vertraging en/of een omleiding. De brug wordt volledig afgesloten op:

  • Zaterdag 22 januari van 07:00 tot 19:00 uur;
  • Zondag 23 januari van 07:00 tot 17:00 uur.

Als er op één van deze dagen vorst is, kan dit van invloed zijn op de planning. Bij de andere bruggen over de Zaan en bij de toegangswegen staan omleidingsborden en langs het water staan borden voor de scheepvaart. Voor het scheepvaartverkeer geldt een stremming van maandag 10 januari vanaf 06:00 uur tot maandag 24 januari 06:00 uur. Het is dan wel mogelijk om onder het vaste deel aan de oostzijde van de brug door te varen. De maximale doorvaarthoogte is daar 4,12 meter en de doorvaartwijdte acht meter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen