‘Geen voorrang onderwijspersoneel voor boosterprik’

Foto: GGD Zaanstreek - Waterland

Via verschillende online-kanalen doet het nieuws de ronde dat onderwijspersoneel voorrang krijgt tijdens de boostercampagne. Dit klopt niet, waarschuwt de koepel van regionale gezondheidsdiensten GGD GHOR Nederland.

‘In verschillende GGD-regio’s zien wij onderwijspersoneel op priklocaties verschijnen met een afspraak op basis van een fake bericht. De GGD’en kunnen deze mensen niet helpen,’ zo luidt de waarschuwing. Het beleid is dat de GGD’en van oud naar jong prikken en dat gaat momenteel snel. Inmiddels is iedereen die in 1975 of eerder is geboren opgeroepen om online een afspraak te maken. Zij kunnen via www.coronavaccinatieafspraak.nl een afspraak inplannen. Om online een afspraak in te plannen is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten.

Bellen

Voor het maken van een afspraak bij het landelijke belcentrum van de GGD moet wel worden gewacht tot de uitnodiging binnen is. Dat belcentrum is bereikbaar via 0800 – 7070. Oproepen voor specifieke groepen worden uitsluitend door het ministerie van Volksgezondheid en de GGD’en gedaan. GGD GHOR Nederland zegt niet te weten hoe breed het nepbericht over onderwijzend personeel is verspreid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen