Landelijke storing computersysteem GGD leidt tot lang wachten

Foto: Pixabay / Ronstik

Er was eerder vandaag een landelijke storing bij het coronaregistratiesysteem van de GGD waardoor mensen die naar prik- en testlocaties kwamen langer moesten wachten tot alles geregeld was. Die storing is nu verholpen. Ook bij het callcenter was iets mis. Afspraken maken voor tests en prikken kon alleen online.

Het vaccineren en testen op de locaties ging wel gewoon door en de gegevens werden door middel van een noodprocedure verwerkt in de systemen, soms met de hand. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat hun gegevens niet zijn geregistreerd, aldus een zegsvrouw. Waar de storing door kwam, wordt nog uitgezocht.

Nu ook in Purmerend

In Zaanstreek – Waterland is gisteren de tweede vaste priklocatie geopend. Inwoners van de regio kunnen nu ook terecht in een paviljoen aan de Purmerenderweg P1 in Purmerend voor hun boosterprik. Dit kan alleen met een afspraak. ‘Het belangrijk dat inwoners niet zonder afspraak naar de priklocatie komen. Mensen kunnen online gemakkelijk een afspraak maken. Ik roep iedereen op om mensen in hun omgeving te ondersteunen die dat zelf niet kunnen. Zo helpen we elkaar aan een goede bescherming tegen het virus,’ aldus GGD-directeur Anton Kok. In Beemster wordt momenteel gewerkt aan een derde locatie, naast die aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen