Pop-up boosterlocaties dicht vanwege onveilige situaties

Foto: PxHere / Ali Raza

De GGD Zaanstreek – Waterland is vanwege de grote toeloop gestopt met het toedienen van boostervaccinaties op de pop-up locaties, omdat de drukte voor onveilige situaties zorgt. Mensen konden onder andere terecht bij de Sultan Ahmet moskee in Zaandam en buurthuis De Pelikaan in Krommenie.

Voor een eerste en een tweede prik kunnen inwoners uit de regio elke dag tussen 08:00 en 21:00 uur zonder afspraak terecht op de vaccinatielocatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam. Voor een boosterprik kunt u daar alleen mét een afspraak terecht. De periode tussen de tweede prik of een coronabesmetting en de boosterprik is verkort van zes naar drie maanden en 60-plussers kunnen sinds vandaag een afspraak maken voor de boosterprik. De GGD maakt geen afspraken meer voor een partnerprik.

Ver reizen

De GGD krijgt klachten dat mensen via de afsprakensite een afspraak ver van huis krijgen. Dat komt omdat het systeem voor elke bezoeker van de website drie locaties bezet houdt zolang er geen afspraak wordt vastgelegd. Dat geldt dus voor iedereen die op dat moment inlogt voor een afspraak en dat zijn op dit moment heel erg veel mensen. Daardoor liggen woonplaats en prikplek soms tientallen kilometers uit elkaar. Het advies is in die gevallen om uit te loggen en het later nog eens te proberen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen