Kostuummakers en muzikanten gezocht voor musical FluXus

Een beeld uit de musicalfilm 'This is Me'.
Een beeld uit de musicalfilm 'This is Me'.
Foto: YouTube / FluXus

De Musical Academy van FluXus repeteert momenteel hard voor de grote familiemusical Pinokkio maar dan anders, die op 28 en 29 mei 2022 te zien zal zijn in het Zaantheater. Met zo’n 100 Zaankanters wordt elke twee jaar weer een topproductie neergezet. Er wordt nog gezocht naar kostuummakers en muzikanten.

Alle grote FluXus-musicalproducties worden gemaakt door amateurkunstenaars die worden begeleid door bevlogen professionals. Voor achter de schermen worden nu ‘meemakers’ gezocht die aan de slag gaan met de kostuums die de musical echt áf maken of die straks live meespelen met de rockband in de orkestbak.

Pinokkio maar dan anders neemt het publiek mee door de Zaanstreek van de zeventiende eeuw. Een landschap vol molens, waaronder veel houtzagerijen. In één daarvan kwam Pinokkio tot leven. Toeschouwers worden met deze musical meegenomen in het verhaal van een houten pop die niets liever wil dan erbij horen.

Aan de slag op vrijdagen

Textielkunstenaar Nathalie Prins – van Duin geeft al jaren les op het gebied van textiel en mode en was ook betrokken bij de kostuums voor eerdere musicalproducties bij FluXus. Onder haar begeleiding wordt vanaf half januari op vrijdagen gewerkt aan de kostuums voor de Pinokkio-productie. ‘Ik ben op zoek naar makers die het leuk vinden om te helpen met het creëren van de kostuums. We werken met heel veel verschillende en verrassende materialen. Ervaar wat er allemaal komt kijken bij het maken van kostuums en misschien kun je ook helpen achter de schermen tijdens de shows,’ zegt zij.

Weten om te gaan met de naaimachine is een grote pré voor deelname aan deze groep, die uit twee delen bestaat. De ochtendgroep komt bijeen van 09:30 tot 12:00 uur en de middaggroep van 12:30 tot 15:00 uur, maar de hele dag mag ook. Plek van handeling is de oude Verkadefabriek aan de Westzijde in Zaandam. Machines en materialen zijn aanwezig. Wie interesse heeft kan dat laten weten via [email protected]. In het filmpje hieronder voorbeelden uit een eerdere productie.

Muzikant, dirigent en arrangeur Sebastian Ohm begeleidt al jaren het live orkest tijdens de grote musicalproducties van FluXus. Voor Pinokkio maar dan anders koos hij voor een rock-/popband met een ruig randje als basis voor het orkest, aangevuld met een kleine blazerssectie. Ohm wil eind januari starten met de repetities en zoekt nog muzikanten op elektrische gitaar, trompet, saxofoon (alt- en/of tenorsax) en trombone.

Bijzondere ervaring

‘We begeleiden straks de zangers en dansers live op het podium tijdens alle nummers, ondersteunen de scenes muzikaal en spelen de openings- en slotmuziek. Daarbij komen verschillende aspecten van het live begeleiden aan bod, zoals strak en gedisciplineerd spelen in verschillende stijlen. Het is een erg leuke ervaring om een belangrijk onderdeel te zijn van een grote productie.’ Wie dat zelf wel eens wil ervaren: de repetities zijn op zaterdagochtend bij de FluXus Muziekschool in Zaandam. Opgeven graag via [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen