Eerste fase nieuwbouw Zonnelaan / Lijnbaan Krommenie afgerond

De wethouder, bewoner Gerard de Boer en Harry Platte van Parteon.
De wethouder, bewoner Gerard de Boer en Harry Platte van Parteon.
Foto: Pascal Fielmich

Directeur Harry Platte van Parteon en wethouder Songül Mutluer hebben deze week alle bewoners van de eerste 28 nieuwe sociale huurwoningen aan de Lijnbaan en Zonnelaan in Krommenie welkom geheten. Bijna iedereen woont inmiddels in het nieuwe huis.

Na de afronding van de sloop startte woningcorporatie Parteon begin dit jaar met de bouw van de eerste nul-op-de-meter-woningen aan de Lijnbaan in Krommenie. Dat moeten er in totaal 75 worden. De voorbereidingen voor de sloop van de tweede en laatste fase van het project zijn inmiddels van start gegaan en eind volgend jaar worden de overige 47 huizen opgeleverd.

Presentje

Door deze gefaseerde bouw kregen huurders uit de tweede fase de mogelijkheid om direct door te verhuizen naar een woning in fase 1. Ook oud-huurders uit de eerste fase konden ervoor kiezen om terug te keren. Eén van de dertien bewoners die is doorverhuisd is Gerard de Boer: ‘Het is fijn dat ik direct kon doorverhuizen. Ik woonde al bijna 50 jaar aan de Zonnelaan en ben blij dat ik in dezelfde omgeving kan blijven wonen, want ik woon hier met plezier. Het is ook een mooi en prettig huis. Hopelijk kan ik hier nog lang wonen,’ zei hij nadat Platte en Mutluer hem woensdag verrasten met een presentje, de Krommenieërvlag. Ook alle andere bewoners kregen dit welkomstcadeautje uitgereikt aan de deur van hun woning.

Huurders die zijn doorverhuisd of teruggekeerd hebben een woning in slechte technisch staat ingeruild voor een duurzame NOM-woning. De energiezuinige drie- en vierkamerwoningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en mechanische ventilatie. Ook zijn ze woningen zeer goed geïsoleerd, gasvrij en voorzien van vloerverwarming.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen