Vragen GL over gevolgen verbindingsweg Assendelft

De Communicatieweg West.
De Communicatieweg West.
Foto: Google Street View

GroenLinks-raadslid Jan de Laat verwoordt in schriftelijke vragen aan het college de zorgen van inwoners van Assendelft over de geplande verbindingsweg vanaf de Dorpsstraat via de Noorderveenweg en Noorderweg naar de Communicatieweg. Bewoners van die laatste straat zijn bang dat er meer kwaad dan goed van zal komen.

Tot 2030 zal het aantal verkeersbewegingen over deze weg met ongeveer 40 procent toenemen als gevolg de verbindingsweg, maar tien jaar geleden werd al geconstateerd dat het destijds al te druk was op de Communicatieweg. Een verkeerstoename werd daarom niet wenselijk geacht. De Laat vraagt nu hoe deze constateringen met elkaar te rijmen zijn.

Dorpsstraat niet veel minder druk

Uit de stukken blijkt daarnaast dat de afname van de verkeersdruk op de Dorpsstraat tussen de Noorderveenweg en de Communicatieweg slechts 2300 voertuigbewegingen per dag betreft. ‘Maakt deze (minimale) afname het betreffende stuk Dorpsstraat dusdanig rustig dat deze veiliger wordt,’ is dan ook de volgende vraag. Want dat is immers het beoogde doel. GroenLinks is bovendien benieuwd naar de inhoud van een plan B en een plan C waar wethouder Gerard Slegers naar verwezen zou hebben tijdens een inloopspreekuur in Saendelft.

GroenLinks is tegen de aanleg van een verbindingsweg tussen de A8 en de A9 als dé oplossing voor de dichtslibbende wegen in Assendelft, maar De Laat is wel benieuwd naar het eerste moment waarop de uitvoering van dat plan in theorie zou kunnen starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen