Alleen Limburg voorlopig rood op Europese coronakaart

Foto: Pixabay / Geralt

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft op de wekelijkse Europese coronakaart het waarschuwingsniveau voor Limburg verhoogd naar rood. De rest van ons land blijft voorlopig nog oranje, ondanks het oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames.

 

In de afgelopen weken kon Nederland steeds een stap terug doen op de Europese kaart. In september was het hele land rood, vorige week was het hele land oranje. Maar het aantal positieve tests begon ruim een week geleden op te lopen en de laatste dagen gaat dat steeds sneller. De verwachte stijging in het najaar lijkt ingezet, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Als die stijging doorzet, gaan volgende week meer provincies van oranje naar rood.

Utrecht op de grens

Die kans is het grootst in Utrecht, Zuid-Holland, Overijssel en Gelderland. Utrecht bleef deze week nog net onder de grens tussen oranje en rood. Als in de provincie nog drie inwoners meer positief waren getest, zou ook Utrecht vandaag al naar rood zijn gegaan. In Overijssel steeg het aantal positieve tests sinds de kaart van vorige week met bijna 38 procent en in Gelderland met ongeveer 35 procent.

 

Reacties