Verdwenen ‘Kiss & Ride’ bij station in Koog nooit als zodanig bedoeld

De verdwenen officieuze Kiss & Ride.
De verdwenen officieuze Kiss & Ride.
Foto: Google Street View

De veelvuldig als Kiss & Ride gebruikte voormalige bushalte langs de Provincialeweg bij station Koog aan de Zaan is op verzoek van de politie verdwenen in verband met de veiligheid. Dat gebeurde afgelopen zomer tijdens de aanpak van de kruising met de Leliestraat.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid stelde er vragen over, omdat fractievoorzitter Harrie van der Laan constateerde dat halers en brengers van treinreizgers nu uitwijken naar de Leliestraat, waadoor daar gevaarlijke situaties ontstaan. Zij moeten echter aan de andere kant van het station zijn, waar de zich de echte Kiss & Ride bevindt. Ondertussen houdt de gemeente een oogje in het zeil in de Leliestraat.

Fietstunnel

De plek langs de Provicialeweg werd volgens de gemeente vooral gebruikt door personeel van ProRail en door medewerkers van het winkeltje voor onder andere laden en lossen. ‘Wij gaan deze plek niet in oude staat herstellen. Verder sorteren we met deze nieuwe inrichting ook voor op de mogelijk in de toekomst aan te leggen fietserstunnel onder het spoort door,’ zo kwam Van der Laan te weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen