Data-onderzoek om hoeveelheid groen in beeld te brengen

Het Volkspark in Zaandam.
Het Volkspark in Zaandam.
Foto: Google / David Schaper

Na gemeenten als Zaanstad, Haarlem en Alkmaar heeft nu ook de provincie zich aangesloten bij de Stichting Steenbreek. Noord-Holland daagt gemeenten meteen maar uit om deel te nemen aan de Groene Stad Challenge, een initiatief van Steenbreek-partner NLGreenlabel samen met Sweco en Husqvarna.

De Groene Stad Challenge geeft op basis van data-onderzoek inzicht in de huidige hoeveelheid groen in gemeenten en maakt dit onderling vergelijkbaar. Steenbreek sluit goed aan bij de uitgangspunten van de al vijf jaar lopende inzet vanuit Groen Kapitaal, hét netwerkplatform van Noord-Holland voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren. Het platform staat voor innovatieve oplossingen die natuur combineren met economie, landbouw, infrastructuur en een gezonde leefomgeving.

Masterplan

In het netwerk kunnen de diverse partijen kennis delen, elkaar inspireren en stimuleren. In het dit jaar vastgestelde provinciale Masterplan biodiversiteit is meer aandacht voor soortenrijkdom in bebouwd gebied opgenomen. Ook in de stad zijn veel kansen om biodiversiteit te vergroten, wat tegelijk bij kan dragen aan klimaatadaptatie en een gezonde leefomgeving. Biodiversiteit is één van de thema’s waar Steenbreek de komende jaren de focus op legt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen