Jisperdijk tijdelijk dicht voor alle verkeer voor werkzaamheden

Foto: Google Street View

In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wordt een deel van de Jisperdijk grondig aangepakt tussen 27 september en 22 oktober. Dat deel van de weg wordt dan afgesloten voor auto’s en de eerste week kunnen er ook geen fietsers over.

Het grootschalige onderhoud door Heijmans Infra volgt op regelmatige kleine reparties aan de weg. Nu is het echter tijd voor een grondige aanpak. De werkzaamheden vinden plaats tussen het bebouwdekombord en de witte fietsbrug over de ringvaart van de Wijde Wormer. Daar is het asfalt aan vervanging toe. Dat betekent het frezen van het bovenste deel van het asfalt, het herstellen van scheuren, het aanbrengen van nieuwe lagen asfalt, het vervangen van bermverharding, het aanbrengen van belijning en het afwerken van de bermen.

 

Vanaf maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober is dit deel van de dijk gestremd voor alle verkeer. Dus ook voetgangers en fietsers kunnen er niet langs. Fietsers kunnen met een omweg het dorp toch in en uit. Als het werk tegenzit, vanwege weersomstandigheden bijvoorbeeld, is de dijk wellicht ook in het weekend en maandag 4 oktober nog niet toegankelijk. Na die eerste week worden fietsers, bromfietsers, scooters en voetgangers veilig langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars. Voor auto’s blijft de omleiding gelden tot en met donderdag 21 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen