Crowdfunding voor inrichting voedselbos in Poelenburg

Foto: De Groene Oase

Buurttuin De Groene Oase in Poelenburg krijgt een voedselbos. De tuin gaat in januari van 1500 vierkante meter naar meer dan 4500. Voor de financiering is crowdfunding voor de benodigde 5000 euro gestart.

De beheerders van de tuin die afgelopen augustus werd heropend willen dat bedrag uitgeven aan de infrastructuur van de tuin en de aanschaf van planten, struiken en gewassen. Volgende maand moet de huidige bosrand worden gerooid en vrijgemaakt van planten en struiken. Daar zijn nog vrijwillige krachten voor nodig.

In het voedselbos van 70 bij twaalf meter wordt een grote variatie aan fruitbomen, -struiken en – planten geplant. Daarnaast komen er bijzondere biotopen zoals een moeras en een schaduwtuin en bovendien een speelplaats (zie hieronder) voor kinderen.

In De Groene Oase – voorheen Buurttuin Poelenburg – werken buurtbewoners met het vrijwillige dagelijks beheer, onder leiding van ecoloog Henk Versluijs samen aan een naar eigen zeggen ‘uniek stuk groen’. Niet alleen een tuin, maar ook een plek voor ontmoetingen, recreatie, educatie en het delen van kennis.

De tuin kwam van de grond in 2013, op een stuk braakliggend terrein langs de Watering. Er is nu een siertuin met bijzondere en schaarse planten en er staan bijenkasten, er worden regelmatig evenementen georganiseerd en buurtbewoners kunnen tegen een kleine bijdrage het speciaal aangelegde bbq-veld gebruiken.

Er zijn mogelijkheden voor een rondleiding, workshops, er kunnen moestuinbakken worden gehuurd – er staan er 30 – en er zijn meewerkdagen. Hiervoor kunnen belangstellenden een afspraak maken.

Voor meer informatie of een afspraak Ton van den Berg, tel.: 06-22666478 of Henk Versluijs, tel.: 06-53468716. De tuin ligt aan Poelenburg 54d.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen