Wie wordt onze Klimaatburgemeester voor een week?

Foto: Wikimedia / KNMI CC0

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt Nederlanders die zich  inzetten voor een beter klimaat, ook in Zaanstad. Tussen 28 oktober en 6 november is de eerste Nationale Klimaatweek om over het voetlicht te brengen wat er al allemaal gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Daarvoor wordt in Zaanstad gezocht naar een ‘Klimaatburgemeester’: iemand die zich inzet voor een beter klimaat door de eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets kleins. Goedkoop of duur. Van het huis laten isoleren tot minder voedsel verspillen. Opgeven of een aansprekend voorbeeld aanmelden kan hier.

Inspireren

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Klimaatpartners, bedrijven, organisaties en gemeenten laten van zich horen met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

 

 

Niets doen is geen optie, is het uitgangspunt, en iedereen doet wat.  Dan kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Burgers, bedrijven en organisaties worden opgeroepen om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren om zich ook in te zetten.


Reacties