Zaterdag open dag vol archeologie bij AWN in Zaandijk

Foto: Flickr / Jim Forest

De Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni zijn aanleiding voor AWN Zaanstreek – Waterland om op zaterdag 19 juni vanaf 10:00 uur de deuren open te zetten van de werkruimte aan de Tuinstraat 27A in Zaandijk.

Tijdens de open dag is er van alles te zien: allerlei vondsten uit de prehistorie, de middeleeuwen, de vroegmoderne tijd en de tijd van de Romeinen. Zo zijn er walvisbotten te zien, maar ook een zeventiende eeuwse tandenborstel. Via rondleidingen en diverse workshops komen bezoekers steeds meer te weten over het werk van een archeoloog.  Door heel het land zijn tijdens de archeologiedagen meer dan 150 activiteiten, ook online. Zo is er een podcast over de beerputten van Haarlem.

Veel te zien in de omgeving

Op www.archeologiedagen.nl vindt u alle activiteiten die door het hele land georganiseerd worden. Niet ver van huis is een bezoek aan het Huis van Hilde in Castricum de moeite waard. Het archeologiemuseum is weer open en bezoekers kunnen heel veel nieuwe aanwinsten bekijken. In Haarlem voert een stadswandeling langs tien historische plekken, met langs de route ontmoetingen met Haarlemmers uit de middeleeuwen. De wandeling is gratis te downloaden.

In Etersheim kunt u naar het gloednieuwe Archeologisch minimuseum De Waterwolf. Op zaterdag kunt u daar een eigen vondst laten beoordelen door een team van archeologische experts onder het motto ‘Iets of Niets?’. Wie vanuit huis meer te weten wil komen over archeologie kan ook video’s bekijken over de Romeinen in Velsen en aan het Oer-IJ. Ontdekken wat die ‘rare jongens’ in onze omgeving deden kan ook in het echt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen