Vakantie in Verenigd Koninkrijk minder aanlokkelijk

Foto: Pixabay / James Qube

Op advies van het RIVM zijn het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal toegevoegd als zeer hoogrisicogebied vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat. Daaom geldt vanaf dinsdag 15 juni 00:01 uur een quarantaineplicht voor (terugkerende) reizigers uit deze landen.

Mensen die vanuit deze landen naar Nederland reizen moeten beschikken over een juiste en volledig ingevulde quarantaineverklaring. Reizigers die de quarantaineplicht niet naleven kunnen een boete krijgen van 339 euro en het ontbreken van een quarantaineverklaring kost 95 euro. Zaanstad is aangewezen om in Zaanstreek – Waterland de naleving van de regels te controleren.

Aanvullende eisen

Wie per schip of per vliegtuig vanuit deze landen arriveert moet bovendien een negatieve NAAT-PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien plus een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud. Voor trein- en busreizigers of mensen die per auto reizen geldt dat ze een verplichte negatieve NAAT-PCR-test laten zien en verplicht in quarantaine gaan.

Vrachtwagenchauffeurs en andere personen die werkzaam zijn in het goederentransport zijn uitgezonderd van de quarantaineplicht, de NAAT-PCR-test en de sneltest. U kunt hier checken welk reisadvies voor een bepaald land of gebied van kracht is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen