Zaantheater trapt op 17 juni af met Marjolein Meijers & band

Foto: Google Street View

Ongeveer een kwart van de theaters en concertzalen in Nederland heropent morgen op de eerste dag dat het weer mag de deuren. Het Zaantheater heeft een buitenterras in gebruik genomen en komt op 17 juni met de muzikale voorstelling van Marjolein Meijers & band. Op 18 en 19 juni volgt de nieuwe toneelvoorstelling De Koning is dood, leve de Koning, een eerbetoon aan Bram van der Vlugt.

In totaal gaat 78 procent van de theaters en concertzalen met de versoepelingen van de coronamaatregelen weer open, zo blijkt uit een peiling van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, maar een groot deel dus pas in de dagen na 5 juni. In de zomer gaat vier procent van de podia voor het eerst weer open en dertien  procent blijft dicht tot het nieuwe theater- en concertseizoen in september begint.

Vanavond nog online

Het Zaantheater begint klein, met maximaal 50 personen (zonder toegangstest). Vanavond wordt de zes maanden lange gedwongen sluiting afgesloten met de onlihe solovoorstelling Doet sneeuw pijn, gebaseerd op het boek van Carolien Spaans. Doet sneeuw pijn is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen