Jonge deelnemers aan NK striptekenen gezocht

Foto: Creative Commons / CC0

Ook dit jaar is er weer het Nederlands Kampioenschap striptekenen met drie leeftijdscategorieën: negen tot en met elf jaar, twaalf tot en met veertien jaar en vijftien tot en met zeventien jaar. De peildatum voor de leeftijd is 9 oktober 2021, de dag van de finale.

Deelnemers moeten een strip maken van minimaal één en maximaal drie pagina’s op A4-formaat. De strip mag overal over gaan en mag in kleur zijn, maar dat hoeft niet per se. Het maakt niet uit of er met kleurpotloden, stiften, verf of ecoline wordt gewerkt. Er wordt niet alleen naar de tekeningen gekeken: een goed verhaal is minstens zo belangrijk. Strips kunnen ook gescand of fotografeerd worden en digitaal worden ingestuurd. Alle ingestuurde strips dienen vrij voor publicatie te zijn en ze worden niet  teruggestuurd.

Ook per klas

Het NK Striptekenen is ieder jaar een groot succes met kinderen uit heel Nederland. Het maken van een strip kan ook een leuke opdracht voor een klas zijn. Strips kunnen tot 1 juli per post worden opgestuurd naar NK Striptekenen, Vuurdoornlaan 3 4902 SE Oosterhout of via bijvoorbeeld WeTransfer naar [email protected]. Via het laatste adres kan ook aanvullend lesmateriaal worden aangevraagd.

Finalisten krijgen uiterlijk 1 oktober bericht via de mail of per telefoon. De finale op 9 oktober wordt online gehouden of, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, live op de Eppo-redactie in Oosterhout. De jury bepaalt uiteindelijk wie zich de kampioenen van 2021 mogen noemen. Behalve de titel zijn er mooie prijzen te winnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen