Opnieuw vernielingen in buurttuin Poelenburg

Foto: Google Street View

Vandalen hebben opnieuw huis gehouden in buurttuin De Groene Oase in Poelenburg. Er moet nu cameratoezicht komen, zeggen beheerder Henk Versluijs en bestuurslid Hüsnü Polat in het Noordhollands Dagblad.

De ongeveer 2000 vierkante meter grote tuin tussen de straat Poelenburg en de Watering bestaat sinds 2016 en beschikt onder meer over moestuinbakken die per jaar verhuurd worden aan buurtbewoners. Ook is er een siertuin en een gedeelte met fruitbomen. Een aantal van die bomen is nu vlak boven de grond omgehakt en in een ander deel van de tuin zijn tulpen vertrapt. Twee maanden geleden werden de bijenkasten al eens vernield.

Geen hek omheen

De buurttuin in Poelenburg is bewust toegankelijk voor iedereen en ook bedoeld als een ontmoetingsplek. Er kan vrijwillig in gewerkt worden, maar mensen kunnen er ook van de rust en de natuur genieten en daar past geen hek bij. De vernielingen trekken echter een zware wissel op Versluijs en Polat en niet alleen emotioneel. De stichting achter De Groene Oase ontbreekt het ook aan geld om vernielde flora te vervangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen