Wisselvalligheid troef in aanloop naar Pinksteren

Foto: Flickr / Gerben van Heijningen

Het weerbeeld tijdens het komende lange pinksterweekeinde zal veel lijken op dat van dit weekend. De zon schijnt af en toe en is dan ook goed voelbaar, maar de buien die we nu wel kennen blijven vallen. Al worden ze wel minder heftig.

De kans dat de temperatuur met Pinksteren lager is dan gebruikelijk is met ruim 80 procent erg groot, meldt Weer Online. Normaal is het eind mei 17 tot 20 graden, maar de verwachting is dat de temperatuur volgend weekend ergens tussen 12 en 16 graden uitkomt. Pinkstermaandag kan het mogelijk wel ietsje warmer worden.

Geen herhaling 1903

De koudste Pinksteren sinds 1951 was in 2016. Op eerste pinksterdag, dat jaar op 15 mei, werd het in De Bilt 12,1 en op tweede pinksterdag 13,6 graden. Het gemiddelde is met 19,7 graden flink aangnamer. Het warmst was het in 1903. Zowel op eerste als op tweede pinksterdag werd het toen in De Bilt ruim 29 graden.

Bron: Weer Online

Wisselvalligheid troef

De aanloop naar Pinksteren is de komende week wisselvallig. Vooral in het eerste deel van de week komt het tot flinke buien die landinwaarts vergezeld kunnen gaan van onweer. Later in de week neemt de kans op onweer af. De nattigheid houdt aan en met temperaturen van 13 tot 18 graden is het aanhoudend koud voor de tweede helft van mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen