SP en Werkgroep A8-Coenbrug leggen nog eens uit waarom ze willen wat ze willen

Foto: Facebook / Werkgroep A8-Coenbrug

De Werkgroep A8-Coenbrug en de SP Zaanstreek willen omwonenden van de snelweg en de brug komende zaterdag graag vertellen wat deze stadssnelweg betekent voor hun gezondheid en welzijn. Tegelijkertijd leggen zij hun eisen voor verbetering van de situatie (nogmaals) op tafel.

Kort samengevat: het verkeer op de A8 door Zaanstad mag voortaan niet harder dan 80 kilometer per uur, er komen betere geluidsschermen, er wordt stil asfalt neergelegd en er wordt iets gedaan aan de klepperende brugklep. In de gemeenteraad werd in 2005 al een motie aangenomen die de toenmalige wethouder van Verkeer en Milieu opdroeg hierover met het Rijk te gaan praten.

Dat leverde destijds niet op, maar anno 2017 heeft de nu verantwoordelijke wethouder Addy Verschuren opnieuw de opdracht gekregen met de minister te overleggen over de A8 en en Coenbrug. En heeft de gemeenteraad van Oostzaan bovendien een motie aangenomen die ook een snelheidsbeperking tot 80 kilometer per uur bepleit.

Dubieuze metingen

De Werkgroep A8-Coenbrug heeft mede dankzij de raad van Zaanstad voor elkaar gekregen dat onderzocht werd of de metingen die rond de A8 en Coenbrug zijn gedaan juist zijn. Vooralsnog lijkt het er volgens de werkgroep op dat dat onderzoek niet onafhankelijk is, ‘want iedereen kan horen en ruiken dat het lawaai en het fijnstof rond de A8 en Coenbrug veel te veel is’. Tegenwoordig zou de aanleg van zo’n snelweg midden door een stad niet meer geaccepteerd worden, is de overtuiging van A8-Coenbrug.

Op 11 november zijn tussen 13:30 en 16:00 uur deskundigen van de Werkgroep A8-Coenbrug en de raadsleden van de SP aanwezig in Het Brandtweer, Breestraat 110 in Koog aan de Zaan om bewoners, maar ook andere belangstellenden antwoorden op hun vragen en nadere informatie te geven. Ook over de petitie die momenteel in omloop is. De toegang is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen