Tuintjes Adriaan Roggestraat en Ringweg liggen er weer fraai bij

Foto: Pixabay / Carlotta Silvestrini

Er zijn eind vorige maand door vrijwilligers twaalf tuintjes opgeknapt bij acht woningen aan de Adriaan Roggestraat en de Ringweg in Zaandam. Er werd onkruid verwijderd, geschoffeld en gesnoeid en dat leverde vijf kuub tuinafval op, meldt de Stichting Sociaal Tuinieren.

Met man en macht werd ook een woekerende braamstruik weggesnoeid en werden taaie wortels uit de grond verwijderd. De vrijgekomen ruimte werd benut om 163 planten een plek te geven. Negentien vrijwilligers van organisator Present Zaanstreek, Zaankanters voor Elkaar, New-bees en Werkom werkten met inachtneming van de coronaregels zij aan zij met zes bewoners om de tuintjes op te knappen.

 

 

Woningstichting Parteon zorgde voor de aarde; een beroep op Ranzijn Tuin & Dier en een crowdfundingactie leverden vier grote winkelkarren vol met planten en struiken op. De bewoners hebben afgesproken om elkaar te helpen met het verder onderhouden van de tuinen en één van de New-bees gaat daarbij eveneens helpen. Bij een volgende projectdag gaan twee bewoners, de vier New-bees en andere vrijwilligers ook weer meedoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen