Compensatie kinderopvangtoeslag binnen bij 140 ouders

Foto: Pixabay / Geralt

In Zaanstad hebben 140 slachtoffers van de opvangtoeslagaffaire hun 30.000 euro ontvangen, zo heeft de gemeente laten weten. Hoeveel er niet door de lichte toets voor de zogenoemde Catshuisregeling gekomen zijn en langer moeten wachten staat er niet bij.

Er was eerder sprake van minstens 135 gedupeerde Zaanse gezinnen, maar deze aantallen wisselen nogal eens. Het is bovendien mogelijk dat er nog steeds ouders zijn die zonder dat zij weten waarom tussen 2005 en 2019 hun kinderopvangtoeslag stopgezet zagen worden en die zich nog niet bij de fiscus hebben gemeld voor compensatie. Voor bijna alle ouders die dat vóór 15 februari dit jaar wel hebben gedaan is de lichte toets nu uitgevoerd, zo heeft de Rijksoverheid laten weten.

Nieuwe deadline 12 mei

Daaruit is naar voren gekomen dat landelijk 15.456 van de 25.946 ouders die zich aanmeldden in aanmerking komen voor de Catshuisregeling en de compensatie van 30.000 euro. Van hen hebben 11.143 het toegezegde bedrag zoals was beloofd ook daadwerkelijk voor 1 mei gekregen. De mensen die nu nog op het geld wachten zouden dat op 12 mei gestort moeten krijgen.

Webinar over schulden

Op 19 mei is er van 18:30 tot 20:00 uur een webinar voor gedupeerde ouders over het thema schulden. Zij kunnen dan vragen stellen aan onder andere staatssecretaris van Toeslagen Alexandra van Huffelen en aan Anne Coenen, directeur van de herstelorganisatie bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. Aanmelden kan hier.

Reacties