Station Amsterdam Sloterdijk anderhalf jaar overhoop

Foto: Google / Harald H. Richter

ProRail gaat de komende anderhalf jaar aan het werk op station Amsterdam Sloterdijk. Het gaat om het aanbrengen van vier nieuwe wissels en om aanpassingen aan de perrons. Het werk moet eind volgend jaar afgerond zijn.

De nieuwe wissels bieden bijsturingsmogelijkheden bij de afhandeling van treinen tijdens en na de ombouw van Amsterdam Centraal. Zo wordt de dienstregeling flexibeler en betrouwbaarder. Daarnaast wordt een laaggelegen perron verschoven zodat passagiers beter gespreid kunnen worden. Al deze werkzaamheden zijn het gevolg van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, dat er onder meer in voorzier dat er elke tien minuten een trein kan rijden tussen de grote steden in de Randstad. Ook komt er meer ruimte voor het goederenvervoer.

Veel meer reizigers

Amsterdam Sloterdijk is een belangrijk OV-knooppunt, waar reizigers kunnen overstappen op de metro, de tram en de bus. Naar verwachting neemt het aantal reizigers dat zich dagelijks rondom Amsterdam per trein beweegt tot 2028 met 50 procent toe: van rond 180.000 reizigers per dag in 2016 naar 270.000 in 2028. In 2028 is het mogelijk om op het traject tussen Alkmaar en Eindhoven spoorboekloos te reizen. Dat heeft ook grote gevolgen voor de Zaanlijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen