Vergunning voor bouw zorgcomplex in Assendelft

Foto: Van Hollant / FKG architecten

Het college heeft een vergunning verleend voor de bouw van 30 zorgappartementen aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft, op de plek waar bouwbedrijf Van der Gragt was gevestigd. Dat betekent twee woningen minder dan in de oorspronkelijke vergunningaanvraag van Van Hollant particuliere woonzorg. Er moet ook een Aldi-filiaal komen.

Van Hollant biedt naar eigen zeggen een alternatief voor de reguliere verzorgingshuizen. Mensen wonen er zelfstandig in hun eigen huis, ‘maar wel met de veiligheid en de zekerheid van 24 uur per dag zorgaanwezigheid’. De zorgvilla komt eruit te zien als een grote stolpboerderij met daaraan vast een aaneengeschakelde rij ‘Zaanse’ huisjes, met een ruime tuin rondom.

Bezwaar aantekenen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de bouw kunnen binnen zes weken een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt ter inzage bij de balie Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 in Zaandam. De balie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08:30 tot 16:00 uur, op dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf een afspraak maken noodzakelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen