Gratis webinar GGD over omgaan met jongeren in coronatijd

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De GGD Zaanstreek – Waterland verzorgt woensdag van 19:30 tot 20:30 uur een gratis webinar via Zoom over Omgaan met jongeren in coronatijd. Veel ouders maken zich zorgen en hebben meer dan anders te stellen met jongeren die hun ei niet kwijt kunnen door de coronabeperkingen.

Ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont gaat ouders en verzorgers handvatten geven om zich zo goed mogelijk met hun kinderen door deze tijd heen te slaan. Niet meer uitgaan, geen feestjes kunnen geven of met grote groepen afspreken – het wordt met name door jongeren in het voortgezet onderwijs node gemist. Landelijk en ook uit de verschillende regionale onderzoeken krijgt de GGD signalen dat het een moeilijke tijd is voor jongeren én hun ouders. Daarom komen woensdag onderwerpen aan de orde als ‘wat betekent deze tijd voor jongeren,’ ‘wat hebben jongeren nodig’ en ‘hoe kun je als ouder je kind ondersteunen’.

Ouders kunnen zich aanmelden via de website van de GGD. Na het webinar kunnen ze bij de GGD terecht voor eventuele vragen die ontstaan zijn tijdens de presentatie, of als daar behoefte aan is een gesprek aanvragen met een pedagogisch adviseur, via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen