Arie Lemsfonds op zoek naar project dat steun verdient

Foto: Arie Lemsfonds

Welk goed doel moet het Zaanse Arie Lemsfonds ditmaal steunen? Het fonds kiest vóór 1 mei een nieuw doel en wil graag van u weten welke goede doelen of projecten in aanmerking komen. Tot 21 maart kunt u deze hier aanmelden, waarna een keuze wordt gemaakt.

Een commissie kiest een project of activiteit op één van de terreinen wonen, werken, sociaal en duurzaamheid. Vervolgens wordt er op verschillende manieren geld ingezameld om de uitvoering mogelijk te maken. In aanmerking komen initiatieven die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken en die in de geest van de vroegere PvdA-burgemeester Arie Lems zijn. Belangrijke termen daarbij zijn verbindend, het overbruggen van tegenstellingen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen en standen, idealistisch en  bewust van de omgeving. Vorig jaar ging een bedrag naar trainingen van de vrijwilligers van Humanitas.

Corona

‘Wij willen deze keer graag projecten of activiteiten mogelijk maken die door een gebrek aan eigen inkomsten door de coronacrisis nu niet haalbaar zijn. Hierbij denken we onder andere aan de cultuursector,’ aldus voorzitter aldus Piet Oudega van het Arie Lemsfonds. Na de bekendmaking van het doel dat gesteund gaat worden gaat het fonds activiteiten organiseren om de benodigde middelen bijeen te brengen. Het Arie Lemsfonds steunt sinds 2004 projecten en goede doelen in de Zaanstreek en is een onafhankelijke ANBI-stichting. Het is voortgekomen uit de PvdA Zaanstreek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen