Vijf webinars PvdA over ‘rode’ Zaanse politiek

Foto: PvdA Zaanstreek

Onder de noemer Roodspraak houdt de PvdA Zaanstreek een serie van vijf webinars over de politiek in de Zaanstreek, waarbij elke keer een ander aspect wordt belicht. Gespreksleider Gerbrand de Lange ontvangt iedere dititale sessie prominente lokale en provinciale politici.

Morgen schuiven tijdens de eerste editie fractievoorzitter van de PvdA in Zaanstad René Tuijn en raadslid Geert Rijken aan. Rijken is aan zijn eerste termijn bezig en samen met ‘oude rot’ beantwoordt hij vragen als ‘welke invloed heb je als coalitiepartij?’, ‘hoe werkt de gemeentepolitiek?’ en ‘dualisme en doelen bereiken hoe gaan die samen?’ De andere vier webinars leggen een relatie tussen de Zaanse politiek en zijn omgeving. Zo is er aandacht op donderdag 28 januari voor de rode geschiedenis van de Zaanstreek met de voormalige werhouder en leraar geschiedenis Hans Luiten en Ruud Vreeman, oud-burgemeester van Zaanstad.

Bredere context

Op dinsdag 9 februari zijn wethouder van Wormerland Kees van Waaijen en PvdA-fractievoorzitter in Oostzaan Eelco Taams te gast om te praten over de partij in de regio en op dinsdag 23 februari schuiven Gedeputeerde Jeroen Olthof en de provinsiale fractievoorztter Lars Voskuil aan voor een gesprek over de partij in relatie tot de provincie. De serie wordt op 9 maart afgesloten met een debat over de lokale invloed in de Tweede Kamer, met onder anderen wethouder van Zaanstad en kandidaat Kamerlid Songül Mutluer.

De webinars van Roodspraak beginnen om 20:00 uur en duren ongeveer een uur tot anderhalf uur. Tijdens Roodspraak kan iedereen via een chatfunctie of direct vragen stellen. U hoeft geen lid te zijn van de PvdA om de webinars te volgen. Nadat u bent aangemeld ontvangt u meer informatie. Aanmelden kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen