Gemeente haalde dit jaar maar liefst 40.000 kerstbomen op

Nieuwe aanwas voor het kerstbomenbos bij het Pennemes.
Nieuwe aanwas voor het kerstbomenbos bij het Pennemes.
Foto: Facebook / Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft dit jaar zo’n 40.000 kerstbomen verzameld en dat waren er fors meer dan waarop was gerekend: Zaanstad ging uit van 30.000 bomen. Dat antwoordde wethouder Gerard Slegers gisteravond op vragen van de VVD.

Die 30.000 waren niet uit de lucht gegrepen. Tot dit jaar was HVC verantwoordelijk voor de inzameling en de afvalverwerker had aangegeven dat de buit hier in 2019 en 2020 zo’n 21.000 bomen was. Ook gezien alle in die jaren gedumpte bomen schaalde de gemeente dat aantal met enkele duizenden op, maar toch bleek de ingezette capaciteit onvoldoende en klonk er uit veel delen van Zaanstad gemor over kerstbomen die waren blijven liggen.

Die zijn volgens Slegers alsnog opgejaald en de gemeente zou inmiddels zo’n beetje kerstbomenvrij moeten zijn, op het voor de aanplant van afgedankte bomen met kluit gecreĆ«erde bos na. Dat bos naast zorgcentrum Pennemes in Zaandam is nu vol: een tweede komt in Westerwatering. Overigens waren er ook dit jaar weer veel bomen die werden achtergelaten op plekken waar ze niet hoorden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen