Ponten over Noordzeekanaal bekennen kleur

Foto: GVB

De ponten over het Noordzeekanaal hebben van het GVB een kleur er een nieuw nummer gekregen. De Hempont (voorheen de veren 910 en 913) heet nu F20 Groen en die van Buitenhuizen (eerder 910 en 914) is F21 Lichtblauw geworden. De vertrektijden zijn niet veel veranderd, maar wel de prijzen.

Voor voetgangers, (brom)fietsers en bestuurders van landbouwvoertuigen, brommobielen en gehandicaptenvoertuigen blijft de oversteek 24 uur per dag gratis. Auto’s, motoren, vrachtwagens en bussen (inclusief aanhanger) kunnen tegen betaling mee. Voor motoren en auto’s kost een enkele vaart 1,30 euro; een kaart voor veertien oversteken dertien euro. Voor een vrachtauto of bus is dat 3,20 euro en 32,00 euro. Retourkaartjes bestaan niet op de ponten en de enkele reizen of meervaartenkaarten zijn te koop bij de steward aan boord van de boot. Contante betaling werd drie jaar geleden al afgeschaft: afrekenen moet via de elektronische weg. Overige vervoerbewijzen en de OV-chipkaart zijn niet geldig.

Voor pont Buitenhuizen tussen Assendelft en Spaarndam gelden dezelfde prijzen. Voor beide veren zijn ook maand- en jaarabonnementen te koop: u kunt dan gedurende de periode waarvoor het abonnement is afgesloten onbeperkt met uw voertuig heen en weer reiz;n. De abonnementen zijn alleen geldig voor het opgegeven kenteken. Voor auto’s en motoren kost een maandabonnement 26 euro en een kaart voor een jaar 260 euro, voor vrachtwagens en bussen zijn die prijzen respectievelijk 64 en 640 euro. De ponttijden gelden tot en met 12 december dit jaar.

 

Reacties