Ruim 20.000 euro voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Foto: Kerk in Actie

De Protestantse Gemeente Zaandam heeft op verzoek van de landelijke organisatie Kerk in Actie middels een digitale collecte en andere acties 20.776,50 euro bijeengebracht voor hulp aan vluchtelingenkinderen in Griekenland. De kinderen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië wonen daar onder erbarmelijke omstandigheden in kampen op het eiland Lesbos.

De diaconie van PGZ die is gevestigd in de Noorderkerk in Zaandam zorgt voor mensen die in armoede leven en dat geldt zeker voor de jonge vluchtelingen in natte tenten, met onvoldoende sanitair en te weinig eten. Er is een gebrek aan veel basisvoorzieningen en door de donaties worden de kinderen geholpen met voedsel, kleding, medische zorg en onderwijs. Ook wordt geïnvesteerd in de landen van herkomst. Er zijn bijna 4000 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in Griekenland. Landelijk heeft de actie al vier ton opgebracht.

Doneren kan nog

‘Wij waren enorm onder de indruk van de tragedie die zich in Griekenland afspeelt. Veel kinderen lopen daar rond zonder hun ouders en ze hebben keihard onze hulp nodig. Zij kunnen niets doen aan de situatie in hun thuisland. Wat ons opviel, is dat er meer dan gemiddeld gedoneerd werd. Wij hopen hiermee, samen met de collectes uit de rest van Nederland, veel kinderen te kunnen helpen!,’ aldus diaken Hans Hoeksema. Er kan nog steeds gedoneerd worden voor de vluchtelingenkinderen, via de bankrekening NL89 ABNA 0457 457 457 ten name van Kerk in Actie in Utrecht, onder vermelding van Vluchtelingenkinderen Griekenland.

Reacties