Geld provincie voor restauratie Bonifatiuskerk en De Zoeker

Foto: Google Earth

De Sint-Bonifatiuskerk en molen De Zoeker in Zaandam zijn dit jaar bedeeld met een financiële bijdrage van de provincie, die in totaal vijf miljoen euro steekt in de restauratie van 45 Rijksmonumenten. Ook onder andere de koepelgevangenis in Haarlem, de Van Gendthallen / Hallen Van Stork in Amsterdam en Buitenplaats Boekenrode in Aerdenhout krijgen subsidie.

De Zoeker.

 

 

Er is een grote behoefte aan financiële bijdragen voor restauratieprojecten, blijkt uit de vele subsidieaanvragen die de provincie de afgelopen jaren heeft ontvangen. In 2020 werden 61 aanvragen ingediend, die dus niet allemaal gehonoreerd konden worden. De Zaanse kerk aan de Oostzijde krijgt 70.213 euro en de molen aan de Kalverringdijk 11.215 euro. De subsidie is bedoeld voor de categorie rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed.

Het geld wordt onder andere besteed aan de restauratie van een orgel (de Lutherse Kerk in Amsterdam), glas in lood ramen (de St Urbanus in Nes aan de Amstel), werkzaamheden aan het park van een buitenplaats (Huis te Manpad in Heemstede) en het herstel van de afgebrande molen Ceres in Bovenkarspel, die ontstond als de eerste oliemolen van Wormerveer. Dit is de volledige lijst.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen