Dagcijfer aantal positieve coronatests opnieuw gestegen

Foto: Pixabay / Fernando Zhiminaicela

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1298 mensen vanwege een besmeting met het coronavirus, een toename van 65 in 24 uur. In het afgelopen etmaal zijn volgens Landelijk het Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding 175 coronapatiënten in een ziekenhuis opgenomen. In Zaanstad kwamen er 77 positieve tests bij, tegen 71 in het voorafgaande etmaal. Het ZMC heeft geen nieuwe opnames gemeld.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

 

 

Op de verpleegafdelingen lagen vanmorgen 1046 coronapatiënten, 60 meer dan een  etmaal eerder. Het aantal patiënten op de Intensive Cares steeg van 247 naar 252. Negentien mensen zijn in de afgelopen 24 uur naar een ander deel van het land verplaatst.

Als de stijging zo doorgaat zullen verpleegafdelingen eind oktober 2000 mensen moeten behandelen en eind november 4500. Dat is ruim meer dan tijdens de eerste golf, aldus voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. De IC-patiënten zijn daar niet bij inbegrepen. ‘We stevenen af op een aanzienlijke afschaling van de reguliere zorg in heel Nederland,’ aldus Kuipers.

Nieuw dagrecord besmettingen

Terwijl de druk op de ziekenhuiscapaciteit toenam kwamen er ook 6854 nieuwe coronagevallen bij, een nieuw dagrecord. Op zaterdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een aantal van 6499 positieve tests, op zondag 6375. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 41.000 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal sterfgevallen steeg met twaalf. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zaterdagochtend en gisterochtend waren zeventien sterfgevallen gemeld.

De landelijke situatie vanmorgen
Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

 

 

Het kabinet heeft de hoop dat de verscherpte maatregelen die bijna twee weken geleden werden ingevoerd rond deze tijd zichtbare resultaten zouden laten zien zien vervliegen. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid komen morgen mogelijk met nog stiktere regels, maar een totale lockdown voor het hele land wordt niet verwacht. Nederland zit inmiddels in de hoogste regionen in Europa wat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners betreft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen