POV: Evean past coronaregels aan aan het verdienmodel

Foto: Pixabay / Congerdesign

De POV luidt de noodklok over het in de ogen van die partij te lakse beleid van Evean voor thuisquarantaine voor personeelsleden. De zorgorganisatie houdt zich daarbij niet aan de voorschriften van het RIVM, schrijft fractievoorzitter Harrie van der Laan aan de burgemeester, in diens hoedanigheid van voorzitter van de veiligheidsregio.

Zorgmedewerkers met een huisgenoot met luchtwegklachten, koorts en/of benauwdheid dienen volgens de laatste richtlijnen thuis te blijven totdat de testuitslag bekend is. Die maatregel is sinds 17 september van kracht en er kan alleen bij hoge uitzondering en alleen als de continuïteit van de zorg in gevaar komt van afgeweken worden. Evean heeft die uitzondering echter tot beleid verheven, zag de POV: in het geval van een huisgenoot met luchtwegklachten moet daar gewoon gewerkt worden, onder de voorwaarde dat de medewerker de aangegeven persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt.

‘Het is naar onze mening niet uit te leggen aan cli├źnten en personeel als blijkt dat een zorgleverancier zo laconiek met de regelgeving omgaat. Op deze manier worden ouderen (en het personeel) in de (thuis)zorg bewust blootgesteld aan een niet in te schatten risico puur om het verdienmodel van Evean in stand te houden. Dit kan niet de bedoeling zijn van de regelgeving van het RIVM,’ schrijft Van der Laan in een ‘dringende oproep’ aan Jan Hamming om deze zaak aan te kaarten bij het bestuur van Evean en om de uitkomsten van dat gesprek te delen met de gemeenteraad. Ook kan verantwoordelijk wethouder Natasja Groothuismink nog vragen over deze gang van zaken verwachten.

 

Reacties