ZMC hoeft reguliere zorg nog niet af te schalen

Foto: Google Street View

Het Zaans Medisch Centrum hoeft vooralsnog geen niet-coronapatiënten op de wachtlijst te zetten vanwege een toename van het aantal opnames vanwege Covid-19. De sitiatie wordt wel van dag tot dag bekeken, meldt Dagblad Zaanstreek.

Net als bijna overal in het land stijgt ook in de Zaanstreek het aantal besmettingen. Lezers vroegen zich af waar precies in de gemeente die positieve testen plaatsvinden. Daar hadden wij tot op heden geen antwoord op, maar die aantallen blijken wel per wijk of dorp te worden bijgehouden. Democratisch Zaanstad stuurde  een overzicht dat een indicatie geeft in de dagen tussen 24 augustus en 13 september. De conclusie: nergens was Zaanstad in die periode coronavrij.

De hoogste percentages positieve uitslagen werden genoteerd in Poelenburg, de Kogerveldwijk, Zaandam Zuid, Hoornseveld en Peldersveld. Onderaan staan Krommenie West, Oud Zaandijk, Westzaan, Assendelft Noord en Zaandam Noord. Het is gevaarlijk om daar conclusies aan de verbinden, zoals ‘bij ons is het dus veilig’ want een cluster besmettingen kan zomaar ontstaan en het rijtje overhiip gooien. Het is maar een tipje van de sluier die wordt opgelicht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen