Lijnbaan tijdelijk deels afgesloten wegens sloop en nieuwbouw

Foto: Google Street View

Een deel van de Lijnbaan in Krommenie wordt vanaf 31 oktober tot 16 juli volgend jaar afgesloten voor alle verkeer om de sloop van bestaande en de bouw van vervangende woningen mogelijk te maken.

De afsluiting is noodzakelijk om de veiligheid van de door corporatie Parteon ingehuurde bouwvakkers en van de passanten te kunnen garanderen. Ter hoogte van de huisnummers 17 tot en met 33 gaat de weg volledig dicht en ter hoogte van de huisnummers 6 tot en met 18 worden het trottoir en de parkeervakken tijdelijk gesloten verklaard voor alle verkeer. Tegen dat besluit kunnen belanghebbenden nog bezwaar aantekenen.

Voortgang Weverstraat

Intussen heeft aannemer Boogaard Infra die al een paar maanden bezig is met de herinrichting van de Weverstraat vertraging opgelopen. Al voor de zomervakantie zou worden gestart met de bestrating, maar dar is niet gelukt omdat de werkzaamheden van Liander aan de elektriciteitskabels langer duurden dan gepland. Daarnaast werd tijdens het graven in de groenstroken een KPN-kabel gevonden die dermate slecht was dat hij met voorrang vervangen moest worden. Daardoor kon de grond voor de bomen niet verbeterd worden en kon Boogaard Infra niet starten met het straatwerk. Inmiddels is het kruispunt Snuiverstraat tijdelijk weer bereikbaar.

 

 

 

 

 

Dit kruispunt wordt in week 43 (die begint op maandag 19 oktober) nogmaals afgesloten om de rijbaan aan te brengen. Daarna blijft het kruispunt open. De kruispunten Molkade – Weverstraat en Phoenixstraat – Weverstraat zijn uiterlijk 2 oktober weer open voor al het verkeer, zodat de achterliggende woonwijk een tweede ontsluiting krijgt. Het gedeelte Badhuislaan tot Heiligeweg wordt afgesloten van 28 sptember tot en met 13 november. De Hondemahof blijft voorlopig beperkt bereikbaar voor bewoners. Het kruispunt Heiligeweg is niet begaanbaar in de weken 44 en 45 (van 26 oktober tot en met vrijdag 7 november). Boogaard Infra BV hoopt uiterlijk 20 november klaar te zijn met de bestrating, zodat de overlast dan is opgelost.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen