D66 en PvdD zetten verkeer op de Vlusch op raadsagenda

Foto: Google Street View

D66-raadslid Jan de Vries zet zijn intentie om te komen tot een uitsluitend voor bestemmingsverkeer toegankelijke Vlusch in Krommenie kracht bij een agenda-initiatief, gesteund door de Partij voor de Dieren. Het college heeft al laten weten er niets voor te voelen.

De Vlusch heeft een functie in de verkeerscirculatie in het dorp, dat vanwege de historische stratenstructuur nu eenmaal weinig ruimte heeft voor gemotoriseerd verkeer, schreven B & W eerder in antwoord op vragen van De Vries. Die zet echter door, gesteund door de opmerking van het college dat dat zich kan voorstellen dat fietsers zich er ‘ongemakkelijk’ voelen tussen het vele gemotoriseerde verkeer. De aanpassingen die in de loop der jaren zijn aangebracht hebben het er volgens hem voor de fietsers bepaald niet veiliger op gemaakt.

Van sluiproute naar fietsstraat

De Vlusch wordt door automobilisten veel gebruikt als sluiproute van en naar Willis en ook met vrachtverkeer is het door de tijd heen steeds drukker geworden. D66 en de PvdD zetten het onderwerp nu op de raadsagenda om te weten te komen hoe de overige partijen denken over het omvormen van de Vlusch tot een fietsstraat waar ‘de auto te gast’ is. Verder zou alleen bestemmingsverkeer er gebruik van mogen maken, met uitzondering van fietsers en voetgangers.

Verkeerscirculatieplan

De twee fracties willen daarnaast in de Parklaan vanaf de Noorderhoofdstraat een inrijverbod voor alle verkeer behalve fietsers en in overleg met de inwoners van Krommenie in het algemeen en met de bewoners van de Parklaan, Lindelaan en Eikelaan in het bijzonder komen tot een verkeerscirculatieplan voor het dorp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen