Volgende maand toch kermis op de Burcht – maar dan een beetje anders

Foto: Gemeente Zaanstad

De Zaandamse kermis op de Bucht gaat door. De start is op vrijdag 4 september en de laatste dag zondag 13 september. Door extra veiligheidsmaatregelen te nemen wordt gezorgd dat iedereen zich goed kan aan de anderhalve meter afstand zal kunnen houden.

Zo staan de kermisattracties verder uit elkaar, zijn bij sommige kermisattracties mondkapjes verplicht en gelden er verplichte looproutes. Ook het aantal bezoekers zal goed worden gemonitord. Matrixborden bij de ingangen geven aan hoe druk het op dat moment is. Als het té druk wordt, kan besloten worden om de kermis (tijdelijk) te sluiten. Gastheren en -vrouwen wijzen bezoekers op de regels en de gemeente zet extra handhavers in. Beveiligers zien toe op de veiligheid en iedere avond sluit de kermis wat vroeger dan anders. Dkermis is op de vrijdagen en zaterdagen open van 13:00 tot 23:00 uur en op de andere dagen van 13:00 tot 22:00 uur.

Medewerking gevraagd

‘De anderhalvemeterkermis gaat gepaard met een groot aantal maatregelen. Medewerking van de exploitanten en de bezoekers is cruciaal hierbij. Namens het college doe ik een dringende oproep aan alle kermisliefhebbers om voldoende afstand te houden en rekening te houden met elkaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat deze kermis in coronatijd slaagt,’ schrijft locoburgemeester Hans Krieger in de bekendmaking van het nieuws.

De afgelopen jaren vond voor een aantal genodigden een prikkelarme kermis plaats: een uur waarop de geluidsinstallaties uit staan en de lichten dempen. Zo konden bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels ook genieten van de kermisattracties. Gezien de kwetsbare doelgroep kan de prikkelarme kermis dit jaar niet doorgaan. Het college zegt zich te kunnen voorstellen dat dit een teleurstelling is voor veel ‘vaste’ bezoekers. Zaanstad wil echter geen onnodig risico nemen als het gaat om de veiligheid en de gezondheid van deze groep bezoekers.

Burcht dicht voor auto’s

Tijdens de (opbouw van de) kermis geldt een parkeerverbod op de Burcht. In de directe omgeving zijn wel mogelijkheden om te parkeren. De kermisorganisator adviseert Zaankanters om zoveel mogelijk met de fiets te komen, omdat het aantal parkeerplekken minder groot is dan normaal. Het opruimen van de kermis gebeurt van maandag 14 september tot woensdag 16 september 18:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen