Zaanse Zomer Experience sluit af met feestelijke loting

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

De jeugd tussen zes en achttien jaar kon en kan zich tijdens de Zaanse Zomer Experience de hele zomervakantie vermaken met sport, spel, cultuur, muziek en lifestyle-activiteiten. In de laatste week worden op donderdag 13 augustus onder alle deelnemers tien jaarlidmaatschappen verloot. De winnaars kunnen kiezen uit 23 sportverenigingen.

Alle kinderen die de afgelopen weken mee hebben gedaan aan de Zomer Experience dingen automatisch mee naar de prijs. De verenigingen zijn AV Zaanland, CCO Zaandam, HV Zaanstreek, ZKV, SV Fortuna Wormerveer, Shisei-Krommenie, Beachvolleybal Vereniging Silicium, WKV Roda, KZ/Thermo4u, ZCFC, ZSC Saende, Racing Club Zaandam, Rood-Wit Zaanstad, SC Hercules, CVV Blauw Wit, KV Zaandam Zuid, KV Furore, FC Zaandam, Zaandijk Rugby, Sporting Krommenie, ZKC, Zaanlandia en Tenchi Shido.

Voor álle kinderen

Deelname aan de Zaanse Zomer Experience is gratis en de vijf locaties waar de zomeractiviteiten worden gehouden zijn verspreid over de gemeente. Ze waren bewust gekozen omdat in deze wijken veel gezinnen wonen die op of onder de armoedegrens leven. Zo konden álle kinderen meedoen aan sport, spel en cultuur. Om de jeugd te stimuleren om ook na de vakantie actief te blijven bij een vereniging, organiseert het Sportbedrijf Zaanstad samen met de gemeente de verloting. Is de winnaar al lid van een vereniging? Dan kan hij/zij de prijs ook doorgeven aan een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje.

Meedoen Zaanstad

De Zaanse Zomer Experience is mede mogelijk gemaakt door de regeling Meedoen Zaanstad. Deze gemeentelijke regeling maakt het voor kinderen uit minimagezinnen mogelijk om gratis te sporten of dans-, muziek- of theaterlessen te volgen. Deze gezinnen kunnen te allen tijde een beroep doen op Meedoen Zaanstad. Dus ook de kinderen die bij de loting niet in de prijzen vallen, kunnen zich via Meedoen Zaanstad aanmelden en na de zomer lekker doorgaan met cultuur en/of sport. De Zaanse Zomer Experience duurt nog tot en met  zaterdag 15 augustus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen