Twee coronapatiënten opgenomen in het ZMC

Foto: PxHere / Tmaximumge

In het Zaans Medisch Centrum zijn twee coronapatiënten opgenomen, meldt het ziekenhuis vandaag. Landelijk worden momenteel 118 patiënten met Covid-19 behandeld. Dit is het hoogste aantal in de afgelopen weken.

De meeste patiënten komen uit de regio’s Amsterdam en Rotterdam, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dit zijn ook de gebieden waar de meeste nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Op de Intensive Cares liggen 30 mensen, het hoogste aantal sinds eind juni. Minder dan een week geleden, op 30 juli, waren dat er nog veertien. ‘Op basis van het aantal nieuwe besmettingen verwachten we een verdere stijging in de komende twee weken,’ laat voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg weten. Verpleegafdelingen behandelen 88 mensen met het coronavirus, het hoogste aantal sinds 25 juli. Op welke afdeling de patiënten in Zaandam zijn  opgenomen is niet bekendgemaakt.

Op de IC’s liggen ook 584 mensen met andere aandoeningen, zoals ernstige hartklachten en kanker en mensen die een ongeluk hebben gehad. Dat betekent dat er in totaal 614 patiënten worden behandeld. Voor het eerst sinds 25 juli komt dit aantal boven de 600 uit. Ziekenhuizen komen daardoor nog niet in de problemen. Nederland telt 116 ziekenhuislocaties en in elk ziekenhuis ligt nu dus gemiddeld ongeveer één patiënt met corona. De IC’s hebben 1150 bedden beschikbaar. Ongeveer 500 bedden zijn momenteel dus niet in gebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen