De Rijp ’s lands beste bij finale brandweervaardigheidstoets in Zaandijk

Foto: Brandweerkorps Brabant Noord

De 100-jarige brandweer Zaandijk sloot gisteren het jubileumjaar af met de finale van de Hoofdklasse van de brandweervaardigheidstoetsen. Het korps van De Rijp ging er met de hoofdprijs vandoor.

‘En toen stond ie zomaar in DE RIJP.  Of ie nou mooi is of niet, wij zijn er trots op,’ schreef Dennis Kuiper van het winnende korps op Facebook.

Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) organiseert het hele jaar door allerlei wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. In de hoogste klasse was ditmaal het korps van Zaandijk de gastheer en wel bij een aanlegplek voor schepen, tegenover een bedrijvencomplex: dáár zat een onfortuinlijke man op een marineschip bekneld onder een 2000 kilo wegende torpedo terwijl er een brand woedde op een naastgelegen vrachtschip, er een drenkeling vermist werd en er tot overmaat van ramp ook nog eens brand uitbrak bij het bedrijf aan de wal. Waar leg je dan je prioriteiten?

Het ging tot een goed einde brengen van het gecompliceerde scenario uiteindelijk de brandweermensen uit De Rijp het beste af, terwijl Officier van Dienst Bas Lucassen van het korps Brabant Noord werd uitgeroepen tot beste leidinggevende.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen