Kevin Hoffer vertegenwoordigt Regio College als kandidaat-ambassadeur mbo

Foto: Facebook

Zaandammer Kevin Hoffer, oud-student Procestechniek aan het Regio College, is genomineerd als Landelijke Mbo Ambassadeur. Hij studeert sinds deze maand Chemische Technologie aan de Hogeschool van Utrecht.

Naast zijn opleiding in Zaandam volgde Hoffer de kopstudie StartUP! Excellent Ondernemen én runde hij met twee andere jonge entrepreneurs de onderneming Festicoin. Deze start up ontwikkelde een app waarmee consumpties op festivals gemakkelijk digitaal betaald kunnen worden zodat eindeloos in de rij staan om muntjes te kopen niet langer een noodzakelijk kwaad is. ‘Zodra de digitale muntjes op jouw telefoon staan kun je ze uitgeven door je mobiel tegen de kassa te houden op je festival.’

Hoffer werd in juli door een jury gekozen als Uitblinker 2017 van het Regio College. Tijdens zijn presentatie wist hij zijn enthousiasme over de opleiding en met name over de combinatie werktuigbouwkunde/elektrotechniek/procestechniek goed naar voren te brengen. Zijn uitverkiezing geeft hem de kans om zijn oude school te vertegenwoordigen bij de verkiezing van Landelijke ambassadeur mbo, op 23 november.

Dat is is alweer de zestiende editie van de Ambassadeursverkiezing (voorheen Uitblinkersverkiezing). Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn of haar studie een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bovendien weet hij of zij de trots voor het beroepsonderwijs op de maatschappij over te brengen. Er doen 39 kandidaten aan mee: allemaal gekozen door hun scholen.

Nu stemmen op favoriet

De verkiezing begint met een persoonlijke campagne waarbij de studenten onder andere zoveel mogelijk internetstemmen moeten zien te werven. Op 23 november, de Dag van het mbo, presenteert de top tien zich opnieuw aan een jury. Dan wordt tijdens een gala de Landelijke Mbo Ambassadeur bekendgemaakt. Die is daarna een jaar lang het gezicht én de stem van het mbo. Daarnaast wint deze student 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen kan tot 8 november 23:59 uur een stem geven aan zijn of haar favoriete ambassadeur. Daarna onthult de organisatie Dit is mbo de definitieve top 10.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen