Zaanse Schans in de race voor ‘leukste uitje van Nederland’

Foto: Twitter / Cakir

De Zaanse Schans is door de ANWB genomineerd voor Het leukste uitje van Nederland. De concurrentie komt onder andere van Safaripark Beekse Bergen, kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en een hele trits kanshebbers in Amsterdam.

‘Ga terug in de tijd en zie hoe de achttiende en negentiende eeuw kleurrijk tot leven komen op de Zaanse Schans. Hier ontdek je het Holland van de molens, groene houten huizen en eindeloze vergezichten. Maar het is ook de plek van de industrie├źn en Nederlandse iconen zoals Albert Heijn, Honig en Verkade,’ zo prijst de organisatie een bezoek aan. ‘Met de Zaanse Schans Card maak je jouw bezoek aan de Zaanse Schans nog leuker. Zo ontvang je gratis entree tot de ambachtshuisjes, het Zaans Museum en koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience. In deze fabriek mag je jouw eigen chocoladewikkel ontwerpen en ontvang je een Verkade-reep. Bovendien krijg je korting op een rondvaart met Windmill Cruises en in deelnemende souvenirwinkels en restaurants,’ aldus de ANWB. De kaart kost vijftien euro per persoon.

Provinciale verkiezing

Er is ook een provinciale verkiezing, waarvoor de Schans dan weer niet tot de genomineerden behoort. Voor het leukste uitje van Noord-Holland komen in de hoofdstad in aanmerking het Scheepvaartmuseum, Filminstituut Eye, het Amsterdamse School Museum Het Schip, Micropia in Artis en een vliegtochtje via This is Holland. Daarnaast staan op de lijst Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, speeltuin Linnaeushof in Heemstede, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Funmania in Aalsmeer, Ecomare op Texel, Sprookjeswonderland in Enkhuizen, Speelpark Oud Valkeveen in Naarden en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

 

 

 

Reacties