Zomerse zinnen op straat en op bierviltjes: tijd voor een lach

Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder Annette Baerveldt (links op de foto) onthulde vandaag de winnende tekst van de schrijfwedstrijd Zinderende Zomerzinnen samen met winnares Lisa van Tongeren.

 

 

 

 

Sinds kort is hij op verschillende plekken in de Zaanstreek te zien. De teksten van de top tien verschijnen ook nog op vrolijke bierviltjes, die binnenkort in de horeca in Zaanstad te vinden zullen zijn. Nu de terrassen weer open zijn en veel mensen hun zomervakantie thuis in de Zaanstreek vieren was het tijd voor wat vrolijkheid op straat. De opdracht van de wedstrijd was om in maximaal 35 woorden en vijf regels een kleine anekdote, een verhaaltje, een gedicht of een andere tekst te schrijven die een glimlach op het gezicht kan toveren. De vrolijkste, mooiste en fraaiste teksten worden geprint op bierviltjes.

Ruim 120 teksten

Voor de wedstrijd die werd georganiseerd door de Zpink-beweging voor woordkunst in samenwerking met stadsdichter 075 Ellis van Atten deden liefst 73 inzenders mee di samen 121 teksten leverden. De jury bestaande uit directeur Katrien Lamers van Filmhuis De Fabriek, Bas Kinsbergen van Bind op het Hembrugterrein en auteur en bestuurslid van Zpink Hans van der Pol maakte na rijp beraad de winnaars bekend. De top drie, die naast Van Tongeren bestaat uit Jeer en Lianne Krab mocht een goodie bag met onder meer cadeautjes van Bruna en het Monet Atelier mee naar huis nemen.

De tweede prijs was voor Jeer met het volgende gedicht:

Vliegenleed
Een vlieg vloog van het zitten zat,
dronken van het drinken, uit een sherryvat.
Bij een slager ging hij het hoekje om, daar viel hij
na een zachte knal, in diens ultraviolette vliegenval.

De derde prijs was een observatie:

Topless voelt toch bloter mét mondkapje.

 

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen