Kissing Couple bij Hempont krijgt drie huisdieren

Foto: Sandra Hueber

Drie levensgrote konijnen gaan morgen op transport van Hoofddorp naar Amsterdam, waar ze een plekje krijgen op de groene middenberm van de Nieuwe Hemweg als eye-catcher op de snelfietsroute tussen Zaanstad en Amsterdam. De Berm Bunnies gaan er The Kissing Couple gezelschap houden.

De konijnen in wording.

 

 

 

 

 

‘Juist in de berm van de Nieuwe Hemweg, een plek met veel bomen, wilden we het groene karakter van het havengebied benadrukken. En hoe kon dat beter dan met konijnen, dieren die daar wonen en die tevens, als tegenhanger van het industriële gebied, zachtheid en lieflijkheid uitstralen. Juist door de hoogte van de bomen en de grote ruimte wilde ik ook dat ze groot werden, anders zouden ze veel te klein en onbeduidend worden. Nu worden ze een vrolijke eye-catcher op de route, van verre zichtbaar,’ zegt directeur Sandra Hueber van Bright Up, die de dieren samen met ruimtelijk vormgever Saske van der Eerden ontwikkelde in opdracht van het Port of Amsterdam.

Bijzonder transport

Zij waren ook verantwoordelijk voor het Kussende Paar XXXL bij de Hempont. De konijnen  kregen vorm op basis van handgemaakte kleibeeldjes. Het staande konijn is in de uiteindelijke vorm maar liefst 5,70 meter hoog, het zittende konijn 4,3 meter en het liggende bijna drie. Het is de bedoeling dat ze om 09:00 uur uit de loods aan de Oostzijde getakeld worden waar ze het levenslicht zagen en een half uur later moet het bijzondere transport gaan rijden. De beelden gaan ‘in vol ornaat’ over de weg naar de Nieuwe Hemweg, via de N201, de A4 en de A10.

The Kissing Couple.

De drie nieuwe beelden moeten rond 11:15 uur op de plek van bestemmeing arriveren, waarna de klus om 14:15 uur moet zijn afgerond en de fietsers en andere pontgebruikers vanuit Zaandam een vriendelijke welkomst wacht. Bright Up wil extra waarde toevoegen aan een gebied of een fietsroute door een levendige en aantrekkelijke ruimte te creëren. 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen