Nieuwe noodverordening: meer vrijheid op anderhalve meter

Foto: Pixabay / iXimus

Opnieuw wordt vandaag een stap vooruit gezet in de corona-aanpak, van een lockdown light naar ruimte met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Hiervoor is de nieuwe noodverordening opgesteld die per 1 juli geldt in de regio Zaanstreek – Waterland.

De basisregels blijven gelden: blijf thuis bij klachten en laat je dan ook testen, werk zoveel mogelijk thuis, handen wassen, anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Is er iemand tn huis met benauwdheid of koorts, dan moeten alle huisgenoten thuisblijven. Naast deze voorwaarden die voor ons allemaal gelden, is er een aantal randvoorwaarden die gelden bij de algemene openstelling per 1 juli.

Alle maatregelen zijn terug te vinden in de noodverordening van 1 juli 2020. Voor vragen over de aanpak van het coronavirus en de landelijke maatregelen kunt u hier terecht. Alle maatregelen zijn bedoeld om er met elkaar alles aan te doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van iedereen zoveel mogelijk te beschermen. Als er anderhalve meter afstand van elkaar wordt gehouden, wordt besmetting voorkomen. Maar nog belangrijker: dit voorkomt dat anderen óók weer besmet worden. Het is nu van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven.

Reacties