Overzichtsexpo ‘Harswerk’ van Teppo Korte in PlayRoom

Een deel van Teppo Korte's 'Frutti di Mare'.
Een deel van Teppo Korte's 'Frutti di Mare'.
Foto: Teppo Korte

De Finse kunstenaar Teppo Korte woont ruim zes jaar in Zaandam en begint bij veel mensen bekend te worden. Zijn solo-tentoonstellingen in Lissabon, Amsterdam en in zijn geboortestad in Finland gaan vanwege de coronasituatie niet door. Maar dat maakt zijn solo-expo in PlayRoom aan de Westzijde 99 in zijn thuisstad des te specialer.

Teppo Korte’s ‘Frutti di Mare’.

 

 

Korte studeerde architectuur om zich uiteindelijk aan de schilderkunst te wijden. Bijna tien jaar geleden kwam hij naar Nederland. Na een korte periode in Alkmaar woont hij sinds 2013 in Zaandam. Hier ontdekte hij zijn materiaal: polyesterhars. Sindsdien maakt hij met prints op film en spuitverf zijn kunstwerken in hars. Al dan niet met Led-verlichting. Actuele thema’s zijn vaak het onderwerp van zijn werk.

Wereldwijd te zien

Op veel plekken in de wereld is kunst van Korte te zien: van Buenos Aires tot Vancouver en van Venetiƫ tot aan Helsinki. In juli laat PlayRoom een overzicht zien van zijn werken in hars. De titel Harswerk is een woordspeling van zijn materiaalkeuze en de Engelse term harsh work (hard werken). De opening van deze zomerexpositie is op vrijdag 3 juli van 18:00 tot 21:00 uur, met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM. PlayRoom is geopend van vrijdag tot en met zondag tussen 13:00 en 18:00 uur en op afspraak via het telefoonnummer 06 208 97 951. Harswerk is te zien tot en met 2 augustus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen