Naar het zuiden om zomer te beginnen met een hittegolf

Foto: Pixabay / Geralt
De zomer begint waarschijnlijk met een – regionale –  hittegolf. Die kans is in het zuiden en zuidoosten met 70 procent vrij groot, voorspelt Weer Online. Het wordt sowieso zonnig en zeer warm met van woensdag tot en met vrijdag maxima van 27 tot 33 graden. Zo warm wordt het hier niet.

Bron: Weer Online
 

 

 

De regen die later vanmiddag kan vallen is meteen ook de laatste neerslag van de komende tijd. Morgen begint een droge en vrij zonnige periode. Door een westenwind is de temperatuur dan met 19 tot 24 graden nog normaal voor de tijd van het jaar. Dinsdag staat er weinig wind en stijgt de temperatuur naar 22 tot 25 graden in de kustgebieden en op de Wadden en naar 26 tot 28 graden landinwaarts. Er is sprake van een hittegolf als een serie van vijf zomerse en drie tropische dagen compleet is.

Ook komende zaterdag kan het nog tropisch warm worden, maar dat is wel wat onzeker. In de loop van het weekend zal de temperatuur naar 23 tot 28 graden dalen. Vooralsnog lijkt dat op zondag te gebeuren, maar mogelijk verdwijnt de echte warmte al een dag eerder. De wind draait dan naar het zuidwesten en daarmee neemt ook de kans op een bui toe.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen